Włoski mięsny bochenek
Składniki:
mięso mielone z indyka – 500g mozzarella mini w kulkach – 1 paczka (125g) śmietana 12% – 1/2 szklanki jajko – 1 szt zioła prowansalskie – 1 łyżeczka zielone pesto – 1 łyżka czarne oliwki – 10 szt rukola – 50g pomidorki koktajlowe – 70g czosnek – 1 ząbek sól – 1/2 łyżeczki szczypta pieprzu
Przepis:
Nastaw piekarnik na 175 stopni. Do mięsa mielonego dodaj drobno posiekany czosnek, jajko, śmietanę, zioła, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko z mięsem. Mozzarellę w kulkach wymieszaj z pesto i dodaj do masy z mięsem. Posmaruj żaroodporną formę oliwą i wyłóż na nią wyrobioną masę. Pokrojone oliwki wciśnij w masę. Włóż naczynie do piekarnika na ok. 25 minut Serwuj mięsny bochenek z rukolą i pomidorkami
Włoski mięsny bochenek
Wartości odżywcze w 100g:
0kcal Białko: 0g Tłuszcze: 0g Węglowodany: 0g